*Nettavisen* Nyheter.

Susanne (13) har våknet fra koma

Foto: Privat (susannemirakelet.blogspot)

Susanne ble påkjørt av lastebil og slept fire kilometer under en personbil. Nå har hun våknet fra koma.

24.07.09 19:23

Vel en måned etter ulykken i Slemmestad er mirakeljenta Susanne (13) på bedringens vei. Hele tiden har hun vært koblet til respirator. Nå puster hun selv.

– Har sittet i rullestol
– Hun har våknet opp, er ved godt mot og samtaler med venner og kjente, forteller jentas onkel, Svein Auke, til TV 2. Han forteller at hun også ha vært ute av sykesenga og sittet i rullestol.

Skal trene på Sunnaas
13-åringen og familien forbereder seg nå på at hun etter hvert skal forlate Haukeland universitetssykehus og starte opptrening på Sunnaas sykehus, et spesialsykehus for rehabilitering.

– Familien er veldig glade for den behandlingen hun har fått på sykehuset og den omsorg og omtanke som er vist henne fra både kjente og ukjente, sier onkelen ifølge TV 2.

13-åringen ble torsdag 18. juni først påkjørt av en lastebil før hun ble truffet av en personbil. Hun ble hengende fast under bilen i hele fire kilometer før føreren stanset på sitt hjemsted og oppdaget hva som hadde skjedd.

Til Bergens Tidende forteller Susannes far, Steinar Auke, at respiratorslangen ble tatt ut for to dager siden. Han forteller at datteren har ringt venner og familie og at hun har kunnet trappe ned på medisinene.

Partene har hatt kontakt
Jenta var på vei hjem fra skolen og ble påkjørt av en lastebil da hun forsøkte å krysse veien like ved kapellet i Slemmestad. Hun hadde gått av sykkelen og skulle krysse veien da ulykken skjedde. Mye tyder på at lastebilen sto tilnærmet stille før ulykken skjedde, og at den mannlige lastebilsjåføren ikke merket at han kjørte på noen.

De berørte partene, både familien og bilistene, har utvekslet hilsener med hverandre. Det har vært viktig for familien til jenta å uttrykke for sjåførene at det ikke har vært noe sinne med i bildet her, sier politioverbetjent Sigrid Lie ved Røyken lensmannskontor til TV 2 Nyhetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag