*Nettavisen* Nyheter.

Susanne smilte til foreldrene

Foto: Privat (susannemirakelet.blogspot)

Foreldrene forteller at Susanne, som ble slept under en bil i fire kilometer, er i ferd med å våkne igjen.

05.07.09 17:08

«Susanne er i ferd med å våkne til igjen. Hun har åpnet øynene, og sett på oss og til og med smilt», skriver foreldrene i sin blogg.

– En ny tid
Susanne ligger på Haukeland universitetssykehus i Bergen. Foreldrene har nå valgt å fjerne de tidligere innleggene på bloggen.

«Vi føler at vi går inn i en ny tid med nye utfordringer og ønsker av den grunn å fjerne de foregående artiklene», skriver foreldrene.

Foreldrene skriver at de har tatt vare på de mange hundre kommentarene folk over hele verden har lagt inn på bloggen.

«Alle de gode kommentarene vi har fått har vi kopiert og lagret på vår egen PC slik at Susanne kan lese dette når hun kommer seg. Vi vil igjen takke for alle som har vist omsorg og interesse for oss», skriver de.

Mye støtte
De skriver at all støtten fra omverdenen har vært til god hjelp.

«Vi vil igjen takke for alle som har vist omsorg og interesse for oss», skriver foreldrene.

Rammet oss hardt
13-åringen ble torsdag 18. juni først påkjørt av en lastebil før hun ble truffet av en personbil som hun ble hengende fast under i hele fire kilometer før hun ble oppdaget.

Det tok også lang tid før ambulanse ble varslet om ulykken.

Jenta skal ha blitt påkjørt da hun forsøkte å krysse veien like ved kapellet i Slemmestad.

«Susannes ulykke rammet oss hardt og grusomt. Det skjedde rett etter skoletid. Mange skoleungdommer og barn var vitne til store leteaksjoner. Det var politibiler, brannbiler, sykebiler og helikopter. 40 personer deltok fra offentlige etater i tillegg til store mengder mennesker fra lokalmiljøet. Denne ulykken rammet mange!», skriver foreldrene.

150.000 besøk på siden
På grunn av den enorme interessen for saken, fra media, lokalsamfunnet og menigheten familien tilhører, fikk foreldrene ideen om å opprette bloggen.

«Der kunne vi skrive relevant og riktig informasjon som kunne leses av alle. Vår tro er vårt liv, derfor ble det helt naturlig for oss at dette ble gjenspeilet i hva som ble skrevet», skriver foreldrene.

Støtten har kommet fra fjern og nær.

«Vi har fått ufattelig mange gode ord og støtteerklæringer fra fjern og nær. Det er med forundring vi ser hvilke dimensjoner dette har fått. Bloggen har hatt mer enn 150.000 besøk fra 109 land. Så mange lesere er ikke noe mål i seg selv, men det sier likevel mye om omsorgen og interessen. Vi er blitt forespurt om vi kunne få artiklene oversatt til engelsk, noe en amerikansk kvinne som kan norsk har spurt om hun kan få lov til å gjøre for oss. Det har blitt gjort fortløpende», skriver de videre.

– Har endret vår hverdag
Foreldrene forteller at Susanne fortsatt er alvorlig skadet, men at det stadig går fremover.

«Det går smått fremover, og det er viktig for oss å være med både Susanne og de andre barna våre og støtte dem det vi kan. Ulykken har på mange måter endret vår hverdag, og vi anser det både viktig og riktig at vi som familie sammen prøver å finne hvor veien går videre. Det er en lang og krevende prosess vi alle har foran oss for å hjelpe Susanne men også de andre i familien ved alt de også må igjennom», skriver foreldrene i bloggen.

De skriver at de nå vil trappet ned når det gjelder oppdateringer og informasjon om saken, men de vil ikke legge ned bloggen.

«Alle gode kommentarer og hilsninger som har blitt lagt igjen her vil følge oss videre, noe vi er veldig glade for! De har vært oss til trøst og oppmuntring og vi tror de også vil styrke Susanne når den tid kommer», skriver foreldrene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.