*Nettavisen* Nyheter.

Suspendert tjenestemann tilbake på jobb

Oslo (NTB): Suspensjonen er opphevet for en ansatt i Justisdepartementet som har foretatt ureglementerte utbetalinger på flere millioner kroner. Mannen får nye oppgaver og er fratatt lederansvar.

Mannen ble suspendert i mai da det ble avdekket at han over en periode på 14 år hadde brukt 4,3 millioner kroner på å kjøpe annonser for redningstjenesten. Torsdag opplyser departementet at Økokrim har henlagt saken med begrunnelsen «intet straffbart forhold anses bevist».

Departementet fastholder samtidig at pengene ikke er disponert i henhold til interne regler og rutiner eller statens økonomireglement og at bruken av dem ikke er i samsvar med Stortingets intensjon.

Da saken ble kjent, ba justisminister Grete Faremo (Ap) om en vurdering av hvorvidt rutinene i departementet var gode nok, ettersom ingen kontroller hadde avslørt utbetalingene.

Selv om mannen nå er tilbake i jobb, har han fått nye arbeidsoppgaver og han har ikke lenger lederansvar. Han risikerer også en såkalt tjenesterettslig reaksjon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.