*Nettavisen* Nyheter.

Suu Kyi: - Myanmar-sanksjoner bør avbrytes

Naypyidaw (NTB-AFP-DPA): De økonomiske straffetiltakene mot Myanmar bør avbrytes, sier fredsprisvinner Aung San Suu Kyi. Storbritannias statsminister mener våpenboikotten av landet bør opprettholdes.

Statsminister David Cameron sa etter et møte med Suu Kyi i Myanmars tidligere hovedstad Yangon fredag at de to er enige om at de økonomiske straffetiltakene bør «suspenderes». Men han gjorde et klart unntak for handel med våpen.

Den britiske statsministeren er på offisielt besøk i Myanmar. Besøket er det første en europeisk statsleder avlegger i landet siden militærregimet i landet i fjor ble erstattet av en sivil regjering, og vertskapet kaller det historisk.

President Thein Sein ønsket fredag Cameron velkommen til hovedstaden i landet som tidligere het Burma. Den britiske regjeringssjefen traff senere samme dag den nyvalgte parlamentarikeren Aung San Suu Kyi i havnebyen Yangon.

Suu Kyi tok imot Cameron i huset der hun tilbrakte mange år i husarrest. Myanmar er en tidligere britisk koloni, og britene har tidligere vært blant de fremste forkjemperne for økonomiske straffetiltak som middel til å fremme demokratisk utvikling i landet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.