RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suu Kyi ble syk på pressekonferanse i Sveits

Sist oppdatert:
Bern (NTB-Reuters): Demokratiforkjemper Aung San Suu Kyi måtte avbryte en pressekonferanse i Sveits torsdag kveld fordi hun ble syk. Etterpå ble en offisiell middag i landet avlyst.

Under en pressekonferanse i Bern måtte Suu Kyi avbryte etter å ha kastet opp og beklaget så mye overfor de frammøtte, skriver Reuters. Den 66 år gamle opposisjonslederen fra Myanmar hadde kort tid før avbrytelsen fortalt pressen at hun var fullstendig utmattet etter reisen.

- Jeg er ikke vant til tidsforskjellen, sa hun til reportere i Bern etter et møte med den sveitsiske utenriksministeren Didier Burkhalter.

Hedersgjesten fra Myanmar var senere torsdag kveld en tur innom en mottakelse holdt av den sveitsiske presidenten Evelyn Widmer-Schlumpf, men den påfølgende offisielle middagen ble avlyst.

- Hun er sliten og har dratt til hotellet for å hvile, sier talsmann for det sveitsiske utenriksdepartementet Jean-Marc Crevoisier.

Suu Kyi innledet torsdag sin første Europa-reise på 24 år med å holde en tale på en konferanse i FNs arbeidsorganisasjon ILO i Genève. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere