RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suu Kyi mottatt av Obama i Det hvite hus

Sist oppdatert:
Washington (NTB-AFP-Reuters): Det var god stemning da Myanmars opposisjonsleder Aung San Suu Kyi møtte president Barack Obama i Det hvite hus.

Møtet fant sted onsdag etter at Suu Kyi tidligere på dagen ble hedret med Kongressens gullmedalje for sin årelange kamp for demokrati i et land som har vært styrt av generaler siden 1962.

Besøket hos Obama i det ovale kontor var preget av noen av formalitetene som normalt brukes ved statsbesøk av presidenter og statsministre.

Likevel ble det holdt en lav profil siden USA ikke ønsker å irritere Myanmars generaler som fortsatt har stor makt i landet. Fotografer fikk være til stede da møtet begynte, men det var ingen direkte TV-overføring.

Suu Kyi er på sitt første besøk i USA siden hun ble løslatt etter 20 år da hun stort sett satt fengslet eller i husarrest.

Hun går nå inn for at sanksjonene som i sin tid ble innført mot militærdiktaturet, oppheves. USA besluttet samme dag å fjerne president Thein Sein og parlamentspresident Shwe Mann fra sin terrorliste. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere