Gå til sidens hovedinnhold

Suu Kyi signerte Nobelinstituttets gjestebok

Oslo (NTB): Lørdag morgen kom endelig Aung San Suu Kyis signatur på plass i gjesteboken til Nobelinstituttet i Oslo, 21 år etter at hun fikk fredsprisen.

Aung San Suu Kyi startet en lang dag med å besøke Nobelinstituttet og signere gjesteboken, slik tradisjonen er for alle nobelprisvinnere. Suu Kyis signatur kom 21 år etter at hun fikk prisen, ettersom hun i 1991 ikke torde å reise ut fra hjemlandet i frykt for å ikke kunne komme tilbake.

Men lørdag morgen var det endelig hennes tur til å sette navnetrekket sitt i den celebre gjesteboken. Det hele ble bivånet av Nobelkomiteens medlemmer Thorbjørn Jagland, Berit Reiss-Andersen, Kaci Kullmann Five, Inger Marie Ytterhorn og Gunnar Stålsett.

Senere lørdag vil hun holde sitt Nobel-foredrag i Oslo rådhus, tale på folkemøtet på rådhusplassen og åpne bildeutstillingen «Mother Democracy» på Nobels Fredssenter.

Suu Kyi ankom Norge fredag ettermiddag, etter et besøk i Sveits. Reisen er den første Europa-turen til Suu Kyi siden hun for første gang ble satt i husarrest av militærjuntaen i 1989. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot