RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suu Kyi takket det norske folk

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): - Uten et land som deres, som hjelper kun for å hjelpe, ville mange flere mennesker vært frarøvet ikke bare sine liv, men også sin frihet, sa Aung San Suu Kyi da hun takket de mange tusen frammøtte på Rådhusplassen.

En smilende Suu Kyi ble møtt med jubelrop og applaus da hun ankom sammen med Nobelkomiteens leder, Thorbjørn Jagland, og ettermiddagens konferansier Bente Erichsen, leder for Nobels Fredssenter. Til stede for å hylle fredsprisvinneren var også kronprins Haakon.

Etter at Sølvguttene hadde åpnet arrangementet, tente Suu Kyi Redd Barnas fredsflamme sammen med to elever fra Sagene skole i Oslo. Det er tradisjon at fredsprisvinnerne tenner en fredsflamme sammen med norske barn. Men det er første gang det skjer 21 år etter at prisen er delt ut.

Scenen ble så overlatt Ole Edvard Antonsen, som også spilte for Suu Kyi under høytideligheten i Oslo rådhus tidligere på dagen.

Andre artister som underholdt var Thom Hell og BigBang, mens det var appeller ved Thorbjørn Jagland, Kjell Magne Bondevik, Harald Bøckman, John Peder Egenæs og Mya Kyay Mon, skribent og politisk aktivist fra Myanmar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere