*Nettavisen* Nyheter.

Suu Kyi vil avlegge ed i nasjonalforsamlingen

Foto: NYEIN CHAN NAING (EPA)

Må sverge på at hun vil «beskytte» Myanmars grunnlov.

30.04.12 08:32

Yangon (NTB-AFP): Opposisjonsleder Aung San Suu Kyi sier hun vil avlegge ed i Myanmars nasjonalforsamling så snart som mulig.

Tidligere har Suu Kyi uttrykt misnøye med eden som nyvalgte parlamentsmedlemmer må avlegge. Forrige mandag valgte opposisjonslederen å boikotte åpningen av en ny sesjon i nasjonalforsamlingen i Myanmar.

Boikotten var en protest mot at landets president Thein Sein nektet å etterkomme kravet fra den tidligere fredsprisvinneren og andre medlemmer av opposisjonspartiet Nasjonalligaen for demokrati (NLD) om at ordlyden i eden må endres.

Eden innebærer at parlamentarikerne må sverge på at de vil «beskytte» Myanmars grunnlov, mens de nyvalgte opposisjonspolitikerne mener at det holder med et løfte om å «respektere» grunnloven. Hvis ikke vil det være umulig å endre den, har NLD påpekt.

Mandag uttalte Suu Kyi at hun likevel vil avlegge eden som den er.

- Vi vil gå til nasjonalforsamlingen så snart som mulig. Noen spør seg kanskje hvorfor vi aksepterer eden nå, når vi ikke gjorde det før. Årsaken til at vi aksepterer den, er først og fremst folkets ønske. Våre stemmegivere stemte på oss fordi de ønsker å se oss i nasjonalforsamlingen, sa Suu Kyi. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.