RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suu Kyis parti varsler boikott

Sist oppdatert:
Yangon (NTB-AFP): Partiet til Myanmars opposisjonsleder Aung San Suu Kyi har besluttet å boikotte nasjonalforsamlingen neste uke på grunn av uenighet om eden nyvalgte parlamentarikere må avlegge.

De militære makthaverne nekter å endre ordlyden i eden, ble det opplyst fredag. Striden er første tegn på alvorlige motsetninger mellom Suu Kyis parti Nasjonalligaen for demokrati (NLD) og det nye militærdominerte sivile regimet.

NLD ville at parlamentarikerne skal sverge på at de vil «respektere» Myanmars grunnlov, som er skrevet på bestilling fra de militære. Makthaverne tviholder imidlertid på at eden skal inneholde et løfte om å «beskytte» grunnloven.

Bakgrunnen for uenigheten er at opposisjonen har planer om å endre grunnloven som fortsatt gir de militære stor innflytelse, blant annet ved å sikre dem 25 prosent av nasjonalforsamlingens medlemmer.

NLD vil nå skrive til president Thein Seins kontor og be myndighetene vurdere spørsmålet om grunnlovseden én gang til. Men det er tvilsomt om saken kan løses før den formelle åpningen av nasjonalforsamlingens sesjon mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere