RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Suverent av Vamp

Sist oppdatert:
Måtte Vamp og Kringkastingsorkesteret aldri skille lag.

Terningkast 6, terning terningkast seks
Terningkast 6, terning terningkast seks
Det er etter hvert mange band som gått på scenen med et symfoniorkester, og kun i de færreste tilfellene har det vært en god idé. Etter gårsdagens konsert i Grieghallen, med Vamp fra Haugesund sammen med Kringkastingsorkesteret, er det fristende å si at ingen flere bør prøve. Det er vanskelig å fatte hvordan noe, eller noen, kan toppe dette.

Det var gåsehud helt fra KORKs soloåpning med «Postludium», til siste ekstranummer «Ingeborg». Vamp utnytter til fulle de enorme mulighetene orkesteret byr på, og arrangementene av for eksempel «Lindehålsma’en», «Fuglane Vett» og «Svin På Skog» er så vakre og mektige at en skulle ønske dette samarbeidet aldri tar slutt.

Pompøst? Ja visst. Men alt er fremført så intenst og så lekent at det aldri blir høytsvevende eller innadvendt. Øyvind Staveland skjærer grimaser mens han harver over felen, for i neste øyeblikk å stråle som en sol i pur stolthet og glede over å få låtene sine fremført av et symfoniorkester. Vokalist Vidar Johnsen eier salen fra første stund, men opptrer samtidig med en sjelden og kledelig ydmykhet overfor både band og publikum som mange frontfigurer kan ta lærdom av.

Vamp Vidar Johnsen Kringkastningsorkesteret Bergen Grieghallen
Vamp Vidar Johnsen Kringkastningsorkesteret Bergen Grieghallen

Johnsen overrasket for øvrig stort med sin vakre tolkning av gamlevokalist Jan Tofts «13 Humler», en låt han frem til denne turneen aldri har villet fremføre i respekt for sin forgjenger.

Legg til en flott blanding av klassikere og mer ukjente låter, et trollbundet publikum og et orkester hvor medlemmene ler, smådanser og synger med, og du har en konsertopplevelse av de virkelig sjeldne.

Nesten synd NRK filmet konserten på Rockefeller i fjor. For dvd-en av dette herlige samarbeidsprosjektet skulle selvsagt vært spilt inn i Grieghallen i går.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere