RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV: - Norske soldater til Gaza

Foto: HanDOUT (SCANPIX)
Sist oppdatert:
SV vil hente norske soldater i Afghanistan og sende dem til Gaza.

Sosialistisk Venstreparti krever at Norge må bidra med soldater til en fredsbevarende styrke til Gazastripen.

Partiet vil hente de norske soldatene i Afghanistan og plassere dem på Gazastripen i stedet.

– Jeg mener det er riktig å flytte norske styrker fra Afghanistan til Gaza dersom det viser seg at det er samme type personell det er behov for, sier SVs representant i utenrikskomiteen, Ågot Valle, til Aftenposten.

Forsvarssjef Sverre Diesen sier at et norsk bidrag til fredsbevarende styrker på Gazastripen i så fall vil føre til at andre norske oppdrag blir nedprioritert.

– Vi har ikke kapasitet til å delta i en ny fredsbevarende styrke i Midtøsten, dersom det skulle bli aktuelt. Det vil i så fall kreve politiske omprioriteringer i forhold til de operasjoner hvor vi allerede er involvert, sier Diesen.

SV-utspillet kommer etter at regjeringen har tatt til orde for å få på plass en internasjonal styrke på Gazastripen som kan overvåke en framtidig våpenhvile.

Opposisjonspartiene Frp, KrF og Høyre åpner alle for å sende norske soldater til Gaza. Entusiasmen innad i regjeringen er mindre. Senterparti-politiker Åslaug Haga mener Norge bør prioritere å opprettholde engasjementet i Afghanistan, og øke bidraget i Kongo fremfor Gaza.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere