RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV: - Vi er fornøyd med Frps stadige kuvendinger

Oslo (NTB): Opposisjonen reagerer på likestillingsministerens ros av kjernetid i barnehagen. - For mindre enn ett år siden sa Fremskrittspartiet at de var mot ordningen, sier Karin Andersen (SV).

- Det eneste som er bra med Frp i regjering, er at de stadig går imot sin egen politikk, sier stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) til NTB. Hun viser til Fremskrittspartiets budsjettinnstilling for 2013, hvor de skriver at de er mot gratis kjernetid i barnehagene i områder med høy andel av minoritetsspråklige barn.

«Frp er mot enhver form for forskjellsbehandling, og mener at det er helt urimelig at foreldre som bor i områder med høy innvandrertetthet skal få gratis barnehage utelukkende på grunn av sitt geografiske bosted», skrev partiet i 2012. Men som regjeringsparti har de endret oppfatning.

- Jeg er glad for å se at gratis kjernetid i barnehagen har positiv effekt. Dette viser at det er viktig å gjøre en innsats slik at barn lærer norsk før de begynner på skolen, sa barne-, inkluderings- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) til NTB fredag.

- De skryter av en ordning de selv har prøvd å ødelegge. Men det er bra at de snur. Nå håper vi de gjør det samme i kontantstøttesaken, sier Andersen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere