*Nettavisen* Nyheter.

SV ber Sanner svare om aldersdiskriminering

SVs Karin Andersen har sendt et skriftlig spørsmål til kommunalminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)

SV ber regjeringen svare på hva den mener om at eldre ikke fikk lov til å delta i en spørreundersøkelse om kommunesammenslåing i Andebu kommune i Vestfold.

Klikk på bildet for å forstørre.

SVs Karin Andersen har sendt et skriftlig spørsmål til kommunalminister. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

SVs Karin Andersen har sendt et skriftlig spørsmål til kommunalminister Jan Tore Sanner (H), som dermed må komme med regjeringens syn på saken overfor Stortinget.

Bakgrunnen er at eldre over 80 år i Andebu var utelukket fra en undersøkelse om kommunesammenslåing. I nabokommunen Stokke fikk bare de under 74 år lov til å svare på spørsmål om sammenslåing.

– Dette er aldersdiskriminering som må stoppes. Regjeringen kan da ikke godta at eldre ikke får samme mulighet som andre til å delta? Regjeringen har hatt flere dager på seg til å rydde opp i dette og si fra, men de har ikke sagt et pip som jeg har kunnet registrere. Hvis Høyre og Frp mener slik aldersdiskriminering er greit, får de våge å si det. Hvis ikke må de stoppe dette straks, sier Andersen.

Torsdag anmeldte en privatperson begge kommunene i håp om at politiet kan avklare om ytringsfriheten er overholdt og at anmeldelsen bidrar til å sette søkelyset på eldres rettigheter, skriver Tønsbergs Blad.

Også firmaet som utfører undersøkelsen, Moment Analyse, er politianmeldt. De sier de tar til etterretning det som har skjedd. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag