RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV-delegasjon dro til USA for å sjekke kampflykjøp

Trondheim (NTB): Før jul sendte SV en delegasjon til USA for å undersøke omstendighetene rundt Norges kjøp av kampflyet F-35. Forsvarskomiteens leder mener SV viser mistillit til egen regjering.

SV er som kjent motstander av kampflykjøpet, og derfor vekker det oppsikt at partiet sender en egen delegasjon for å sjekke detaljer rundt handelen, skriver Adresseavisen.

- Med forbehold om at dette stemmer, er det et uhyre spesielt opplegg. Det signaliserer en mistillit til den prosessen regjeringen selv fører, sier Ine Marie Eriksen Søreide (H), leder av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

Det var tre av partiets rådgivere som ble sendt til USA etter initiativ fra SVs parlamentariske leder, Bård Vegar Solhjell.

- Det gjorde jeg for at partiet skal ha best mulig bakgrunnskunnskap om tidenes største investering i Fastlands-Norge, sier Solhjell, som ikke forstår at dette kan oppfattes som underlig.

- Tvert imot. Når en sak er så viktig, bør partier gå direkte inn og undersøke den selv, mener han, og avviser at turen innebærer en mistillit til informasjonen partiet får fra egen regjering.

Ifølge Adresseavisen skal USA-turen ha vakt en viss undring både i Forsvarsdepartementet og ved Statsministerens kontor.

Stortinget vil denne våren ta endelig stilling til kjøpet av de 56 kampflyene i forbindelse med behandlingen av Forsvarets langtidsplan. Før Stortinget får saken til behandling, må regjeringspartiene enes om en felles anbefaling. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere