RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV har hastverk med å øke skatten

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Eldrebølgen som vil slå inn over oss gjør at det er nødvendig å øke skattenivået i god tid for å sikre velferdssystemet også i framtiden, mener nestleder Bård Vegar Solhjell i Sosialistisk Venstreparti.

- Når eldrebølgen slår må vi ha så gode offentlige velferdsordninger at folk fortsatt vil ha dem, sier Solhjell til Klassekampen.

Eldrebølgen vil ramme Norge i løpet av ti år. Samtidig øker levealderen slik at offentlige utgifter til pleie og omsorg vil skyte i været. Solhjell tror ikke dette betyr at det må kuttes i velferdstilbudet. Tvert om mener han at velferdsstaten må rustes opp for å møte de nye utfordringene.

- Jeg er villig til å vedde et halvt statsbudsjett på at folk vil ha bedre helse- og omsorgstjenester i framtiden: Dette handler ikke bare om finansiering, vi må også ha en politisk velferdsmobilisering, sier Solhjell.

Den rødgrønne regjeringen har gjennom skatteløftet fryst skattenivået i Norge. Men etter at stortingsperioden utløper mener Solhjell det haster å øke skattene.

- Skattenivået må opp. Det trenger ikke skje akkurat nå, men i tiårsperioden som kommer må skattene øke. Når eldrebølgen slår inn, må folk være villige til å betale for velferden. Da må vi ruste opp de offentlige helse- og omsorgstjenestene nå, sier han.

- Vi må gå åpent ut og si til folk at de blir nødt til å betale mer. Samtidig må vi vise folk hva de får igjen for skatten. Vi må ha en tetter kobling mellom innbetalingen og helsesektoren, forklarer han videre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere