RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV-Heikki i Twitter-krig om Frp-karakteristikk

Oslo (NTB): Det vekker sterke reaksjoner at SV-statsråd Heikki Eidsvoll Holmås mener det er helt naturlig at Fremskrittspartiet oppfattes som et høyrepopulistisk parti.

Det som trolig bidrar sterkest til reaksjonene er at Twitter-uttalelsen settes i sammenheng med at en rekke utenlandske medier omtaler Frp som Anders Behring Breiviks gamle parti - et høyreekstremt og ultranasjonalistisk parti som nå får regjeringsmakt.

«Det er helt naturlig at utlandet oppfatter @frp_no som Norges høyrepopulistiske parti, som Dansk Folkeparti og Sverigedemokratene», skrev utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås i en tweet onsdag kveld.

Valgforsker Frank Aarebrot kritiserer den sentrale SV-politikeren for å drive hets mot Frp som skader Norges omdømme.

- Alle vet jo at det bare er tull. Anders Behring Breivik meldte seg inn og ut av partiet. Det vet alle, påpeker Aarebrot overfor Nettavisen.

Holmås' tweet har avstedkommet et kraftig engasjement på Twitter. Blant dem som reagerte raskest var nyvalgt Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen i Frp: «@SVHeikki nå fremstår du bare som en bitter, gammel mann. Litt anstendighet og saklighet hadde ikke skadet @frp_no». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere