RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV karakteriserer regjeringens innstrammingstiltak som en skam for norske verdier


Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV). SV-politikeren kaller innstrammingstiltakene en skam og mener Listhaug vil skremme folk fra å be om beskyttelse i Norge.
Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV). SV-politikeren kaller innstrammingstiltakene en skam og mener Listhaug vil skremme folk fra å be om beskyttelse i Norge. (Sosialistisk Venstreparti)
Regjeringens forslag til innstrammingstiltak i asylpolitikken vil skade integreringen og gjøre skam på norske verdier, mener SVs Karin Andersen.

SV var ikke blant de seks stortingspartiene som i november ble enige om asylforliket som er utgangspunkt for forslagene innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sender på høring tirsdag.

Nå ber Andersen Arbeiderpartiet og regjeringens samarbeidspartier Venstre og KrF om å våkne og sette en stopper for Listhaugs planer.

– Nå må Venstre, KrF og Ap våkne opp fra panikken som tok dem i høst og se at avtalen de gikk med på vil skade integreringen, hindre at folk kan klare seg og skape mer fattigdom, sier Andersen.

SV-politikeren kaller innstrammingstiltakene en skam og mener Listhaug vil skremme folk fra å be om beskyttelse i Norge.

– Den skammen må også Ap, Venstre og KrF bære om de ikke setter ned foten og stopper Listhaug, som kaster norske verdier på skraphaugen, sier hun.

Tirsdag vil Listhaug legge fram 40 større og mindre endringer av lover og forskrifter. Blant annet vil hun stramme inn flyktningbegrepet og reglene for permanent opphold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere