– Jeg mener at velgerne må få vite før valget om helseministeren vil bruke sin mulighet gjennom en statlig reguleringsplan til å trumfe gjennom sin sykehusmodell selv om flertallet går imot, sier stortingsrepresentant Petter Eide (SV) til Dagsavisen.

I august skrev Dagsavisen om ni partier som har samlet seg om en felles uttalelse der de vil skrote sykehusplanene til Helse sør-øst og helseminister Bent Høie om å rive Ullevål sykehus og bygge et nytt på Gaustad. Uttalelsene er signert partiene Rødt, SV, Senterpartiet, KrF, Folkeaksjonen Nei til Bompenger (FNB), Miljøpartiet De Grønne, Venstre, Frp og Helsepartiet.

Partiene har forpliktet seg til å stemme nei til Gustad-planene når denne kommer til behandling i bystyret. På de siste målingene i Oslo ligger partiene an til å få flertall, skriver avisen.

Eide har sendt spørsmål til Høie om han kommer til et overkjøre et eventuelt flertall i Oslo. Høie har en uke på å svare. Dermed er det ventet svar før valgdagen, som er neste mandag.

I en epost til Dagsavisen skriver kommunikasjonsavdelingen i Helsedepartementet at Høie vil svare Stortinget før pressen.

Høie har tidligere advart om at dersom bystyret i Oslo sier nei til reguleringsplanen på Gaustad, vil også planene for nye Aker sykehus gå i vasken.

(©NTB)