RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV-ledelsen åpner for døgnåpen skjenking

Sist oppdatert:
- Det er et helt ekstremt forslag. Blir dette vedtatt, kjenner jeg ikke igjen SV, sier regjeringskamerat.

Programkomiteen i Sosialistisk Venstreparti foreslår at partiet skal åpne for døgnåpne ølkraner landet rundt. SV skal behandle forslaget på landsmøtet til helgen.

Forslaget går ut på at kommunene selv skal få bestemme hvor lenge utestedene kan holde åpent, helt uten statlige føringer, skriver Klassekampen.

- Jeg tror på å gi kommunene mer ansvar, også i skjenkepolitikken, sier Torgeir Knag Fylkesnes, nestleder i SVs programkomité.

Komiteen var først delt i synet på åpningstider for utesteder, men endte til slutt med en enstemmig innstilling.

På linje med Høyre og Frp
Hvis landsmøtet vedtar forslaget til helgen, vil det bety at SV legger seg på samme linje som Høyre og Fremskrittspartiet, skriver avisen. SVs regjeringspartner Senterpartiet mener forslaget er ekstremt.

– Det er et helt ekstremt forslag. Blir dette vedtatt, kjenner jeg ikke igjen SV, sier Sps helsepolitiske talsperson Kjersti Toppe.

Tidligere har de rødgrønne partiene blitt enige om å stramme inn de nasjonale retningslinjene for skjenkestopp fra klokken 3 til klokken 2. Dette henger ikke sammen med SVs nye forslag, mener Toppe.

– De har selv stått på talerstolen i Stortinget og harselert med Frps og Venstres liberalisme på dette feltet, så dette er en helt ny linje, sier Toppe.

Aprilsnarr?
- Jeg måtte sjekke om det var 1.april i dag når jeg så dette, sier leder Himanshu Gulati i Fremskrittspartiets ungdomsparti FpU til Nettavisen.

- Jeg ønsker selvsagt velkommen etter, men SV har stemt for å redusere kommunenes fleksibilitet og innføre en nasjonal stengetid klokken 02:00. Jeg har måttet kjempe mot SV om dette i kommunestyret, skoledebatter og en rekke andre arenaer.

- Dette føyer seg inn i et mønster hvor SV forlater sine standpunkter. De har blant annet støttet en strengere linje i asylpolitikken, gått inn for å ta et oppgjør med byråkrativeksten de selv har stått for, og nå innser de at også alkoholpolitikken til partiet har slått fallitt. Jeg er glad for det, men de virker litt paniske.

- Jeg frykter at dette er et utspill som kun handler om at valget er noen måneder i frem i tid, og at de ikke vil følge opp dette dersom det kommer til behandling på Stortingetm sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere