*Nettavisen* Nyheter.

SV-leder Lysbakken avfeier norsk asylkrise

SV-leder Audun Lysbakken vil ikke være med på noen konkurranse om hvem som er strenges i asylpolitikken. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

Flyktningene truer verken velferdsstaten, jobbmarkedet eller tryggheten vår, sier SV-leder Audun Lysbakken. Han advarer mot det han mener er en grunnløs krisestemning i norsk politikk.

12.11.15 09:19

- Nå må venstresiden holde hodet kaldt. Vi må avvise krisemaksimering og si nei til å delta i en konkurranse om hvem som er mest streng, sier Audun Lysbakken til Klassekampen.

Ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI) er det ventet over 30.000 asylsøkere til Norge i år, en tredobling siden i fjor. Lysbakken advarer likevel mot å gjøre drastiske innstrammingstiltak som å stenge grensen til Russland eller frata personer retten til å søke asyl.

Les Nettavisen mener: Fra apati til handlekraft i asylpolitikken

- Det er ikke Norge som er i krise. Krise blir det først hvis det ikke utøves godt lederskap. Syria er i krise, og nærområdene er i krise – ikke den norske velferdsstaten eller arbeidsmarkedet. Det er en veldig krevende situasjon, men vi skal løse den med god politikk, sier SV-lederen.

Lysbakken advarer også Ap og Sp mot å konkurrere med Frp om hvem som er strengest.

- Jeg håper Ap og Sp blir med på å finne gode integreringstiltak og ikke deltar i en konkurranse med Frp om hvem som kommer med flest symbolske innstrammingstiltak. (©NTB)

Les også: Brende antyder at Støres flyktningløfte fikk flere til Norge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag