Gå til sidens hovedinnhold

SV leter etter mer skolekapasitet på Disen

Ordførerkandidat Marianne Borgen (SV) sjekker ut om ikke det gamle, gule og tomme bygget ved Disen skole, kan brukes midlertidig til undervisning.

DISEN: – Det er i hvert fall verdt et forsøk, med tanke på høstens førsteklassinger som ikke får plass på Disen, sier Borgen.

Bakgrunnen for ordførerkandidatens «befaring» på Disen skole, er Utdanningsetatens nye inntaksområder, som blant annet gjør at høstens førsteklassinger fra Grefsenkollveien, ikke får plass på Disen, men må gå helt ned til Grefsen skole.

Egne tegninger

NAB har tidligere skrevet om det gamle bygget ved skolen, med adresse Kjelsåsveien 49c, som kommunen selv eier.

Foreldrerepresentant Simen Gylseth møtte også politikerne på skolen i forrige uke, og hadde med egne tegninger på hvordan Disen kan bygges ut, tegningene er også presentert for Utdanningsetaten.

Både Marianne Borgen og SV-lokalpolitiker Hanne Lyssand synes tegningene er veldig interessante.

– Før man sier at det ikke er mulig å bygge ut Disen, må alle alternativer vurderes. Tegningene skal jeg i alle fall bringe videre til Rådhuset. Men generelt må jo skoleplanleggingen blir mer langsiktig, sier Borgen.

Hun mener kommunale tomter i tilknytning til skolene bør øremerkes mulig utbygging, eller at kommunen bør vurdere å kjøpe tilliggende områder. Slik kan man unngå uheldige skolesituasjoner som det Grefsenkollveien-barna nå opplever.

– Barna har krav på en skole i nærmiljøet. Og de har krav på en trygg skolevei, og slippe å måtte bli kjørt. Denne byen vokser med 10.000 til 12.000 mennesker hvert år, og skolekapasitet kommer til å være en problemstilling lenge fremover, sier Borgen.

– Ja, og allerede i 2013 er jo mest sannsynlig Nordre Aker-skolene stappfulle, selv med Kjelsås- og Grefsen-utbygging, legger Lyssand til.

SV inviterer til åpent møte om skolesituasjonen i Nordre Aker 7. mars.

Bedre skolevei

Gylseth er enig i at det er verdt å sjekke ut om det gamle gule nabobygget kan brukes til undervisning.

– Men vi kommer uansett nå fremover til å jobbe for at skolemyndighetene tar ansvar og utbedrer skoleveien ned til Grefsen, blant annet fra Grefsenkollveien. Vi skal også invitere Utdanningsetaten og veimyndigheter til befaring langs den trafikkfarlige skoleruta, sier Gylseth.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud