RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV lite positiv til Pan-kjøp

Sist oppdatert:
SVs parlamentariske leder Inge Ryan er skeptisk til Pan Fish oppkjøp av Marine Harvest men vil vurdere saken. Les mer her:
SVs parlamentariske leder, Inge Ryan, inntar samme holdning til sammenslåingen av Pan Fish og Marine Harvest som senterpartiets Lars Peder Brekk. Han er skeptisk. Det samme er også nestleder i stortingets næringskommite, Gunvor Eldegard, fra Arbeiderpartiet.

Les mer om motstanden her:

Skeptisk til laksegigant

Skeptisk

Til iMarkedet.no forteller også Ryan om sin skepsis til en kraftig samling av makten i det norske laksemarkedet.

- Jeg har ingen kommentar annet enn at vi ikke ønsker for store eierkonsentrasjoner i oppdrettsnæringen, sier Ryan til iMarkedet.no. Han henviser til taket på laksekonsesjonene på 15 prosent.

- Kommer vi over det må vi vurdere et unntak, men det er ingen enkel sak å si ja til. Men jeg har enda ikke snakket med fiskeriminister Helga Pedersen, sier Ryan til iMarkedet.no.

Han sier at SV ønsker å holde igjen en konsolideringsutviklingen i oppdrettsnæringen.

- Klart det. Vi prøver å holde igjen på dette, men det er ingen regel uten unntak, sa Ryan som venter på argumentene for at Pan Fish og Marine Harvest skal sammenslåes.

Kan selge unna

Reglene tilsier at man må søke om dispensasjon dersom man skal over en andel på 15 prosent av de samlede havbrukslisensene. Dersom man kommer over denne grensen, noe et kombinert Pan Fish og Marine Harvest vil gjøre, må en søke om dispensasjon. Det er imidlertid ikke mulig å ha mer enn 25 prosent av disse lisensene, og den grensen er absolutt.

Så langt har de rødgrønne regjeringspartiene vært skeptiske, mens den borgerlige fløyen på Stortinget stiller seg positive til Pan Fish sitt kjøp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere