RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
INGEN DÅP: Lille Storm skal ikke døpes i kirken, da begge foreldrene er utmeldt av Den norske kirke.
INGEN DÅP: Lille Storm skal ikke døpes i kirken, da begge foreldrene er utmeldt av Den norske kirke. Foto: Trond Lepperød

SV-notat åpner for skatteøkninger

Sist oppdatert:
Sosialistisk Venstrepartis skattegruppe foreslår drastiske skatteøkninger for å finansiere partiets kjernesaker. Dette oser av et SV i knestående, mener Høyre.

I et SV-notat som ikke lenger er hemmelig etter at Dagens Næringsliv har fått tilgang til det, foreslår partiets skattegruppe en mer konkret skattepolitikk. Partileder Audun Lysbakken bekrefter dette.

- Jeg tror det er viktig å være konkret. Det er ikke noe mål i å øke skattene i seg selv, og vi har ikke noe generelt ønske om et høyere skattenivå. Vi mener vi kan gjøre nødvendige endringer, enten for å finansiere velferd eller for å få til en bedre fordeling mellom dem som har mye og dem som har lite. Det kan også handle om en bedre fordeling mellom ulike næringer. Mitt mål er å legge fram en helt konkret skattepakke i god tid før valget, sier Lysbakken.

Han understreker at notatet DN har fått tilgang til, er ett av mange innspill i partiets interne diskusjon.

Høyres nestleder og finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner mener notatet viser at SV har bestemt seg for å pakke inn et budskap for å se om det blir mer spiselig for velgerne.

- Hele notatet oser av et SV i knestående som jakter på metoder for å lure folk til å akseptere høyere skatter, sier Sanner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere