*Nettavisen* Nyheter.

SV og Sp stilte seg bak Trond Giske

Oslo (NTB): Næringsminister Trond Giske (Ap) hadde støtte fra både Kristin Halvorsen (SV) og Sp-leder Liv Signe Navarsete (Sp) da han ville ha drøftet salget av TV 2 i regjeringens underutvalg.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal hele tiden ha gjort det klart overfor Telenor og LO at salget ikke skulle opp i regjeringen. Lederne for de to regjeringspartnerne SV og Sp har på sin side støttet næringsminister Trond Giskes ønske om å diskutere saken i regjeringens underutvalg, skriver Dagsavisen.

Underutvalget består av de tre partilederne i den rødgrønne regjeringen. Selv om undervalget ikke tar selvstendige formelle beslutninger, er det et svært mektig organ.

SV-leder Kristin Halvorsen ba Trond Giske om et notat om TV 2-salget til underutvalget. Halvorsen skal ha bedt om et notat der det ikke bare ble redegjort for salget, men også mulige alternativer for å sikre TV 2 på norske hender. Det skal bare ha vært snakk om en orientering og drøfting av saken, det skal ikke ha vært snakk om å instruere styret. Halvorsen fikk tommelen opp for ønske om et notat fra Giskes hånd fra Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete.

- Det er veldig synd at TV 2 blir solgt ut av Norge. Det er viktig med norsk eierskap generelt, ikke bare i mediebedrifter. Det har jeg vært tydelig på overfor Roar Flåthen og Trond Giske, sier Navarsete til Dagsavisen.

Torsdag denne uka må næringsminister Trond Giske forklare seg for Stortinget om striden rundt salget av TV 2. Der må han svare på anklager om at han som representant for Telenors hovedeier har lagt «utilbørlig press» på selskapets styreleder Harald Norvik i forkant av salget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.