*Nettavisen* Nyheter.

SV over sperregrensen i ny måling

Oslo (NTB): Sosialistisk Venstreparti får en oppslutning på 4,7 prosent i marsmålingen i Dagens Næringsliv. Hver tredje velger fra forrige stortingsvalg har satt seg på gjerdet.

16.03.12 07:18

Partiet går fram 0,6 prosentpoeng i forhold til Sentio-målingen for DN i februar, men bakgrunnstallene viser at SV har en velgerlojalitet på 44 prosent.

- Ingen av de andre partiene har så lav lojalitet, sier valgforsker Bernt Aardal til Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiet er størst i meningsmålingen med 33,1 prosent, fram 0,1 prosentpoeng. Senterpartiet får 5 prosent, et fall på 0,7. Rødt gjør det også godt i målingen med 1,7 prosent.

Høyre faller mest med 2,2 prosentpoeng og får 23,1, mens Fremskrittspartiet legger på seg 1,8 prosentpoeng til 19,7 prosent. Kristelig Folkeparti er oppe på 6,5 prosent, en framgang på 0,4, mens Venstre får 4,6 prosents oppslutning, fram 0,1.

Dersom denne målingen var resultatet av et stortingsvalg, ville de rødgrønne regjeringspartiene fått 75 plasser på Stortinget, elleve færre enn i dag, og de ville dermed mistet flertallet. Rødt ville fått én plass, mens de borgerlige partiene ville sikret seg 93 mandater og dermed et klart flertall. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.