SV presser på for strenge karanteneregler

Oslo (NTB): SV vil at politikere skal nektes PR-jobb i fem år etter at de er ute av politikken, og at de som har sittet i regjering, må vente til regjeringen går av før de kan ta jobb i PR-bransjen.

- I Norge er vi så få mennesker at vi treffer hverandre hver tredje dag. Det påkrever klare retningslinjer og grenser for politikk og PR-virksomhet. Dette dreier seg ikke først og fremst om Hanssen, men om folks tillit til politikerne og åpenhet i det politiske systemet, sier Akhtar Chaudhry (SV), 4. visepresident i Stortinget til Dagsavisen.

I USA får lobbyister som går til politikken og politikere som går andre veien, to års karantene mot å jobbe med temaer som man tidligere arbeidet med.

- Vi ser at Canada har fem års karantene, og SV er positive til det. Men vi vil ikke gå til Stortinget og fremme et forslag uten å ha støtte for tiltakene, sier Chaudhry.

Martin Kolberg, nestleder i Aps stortingsgruppe, vil bare love én ting, og det er at det kommer nye regler.

- Det vil bli nye regler på dette området på et eller annet tidspunkt. Jeg må likevel få understreke at jeg ikke ser på dette som en enkel sak. Vi må gå grundig gjennom forslagene før vi tar en avgjørelse, sier Kolberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.