*Nettavisen* Nyheter.

SV sier ja til eggdonasjon

Oslo (NTB): SV vil nå åpne for eggdonasjon og slutter seg dermed til Arbeiderpartiets standpunkter om ny bioteknologipolitikk. Senterpartiet er på sin side imot liberalisering.

09.01.13 08:14

- Vi mener det er naturlig å likestille eggdonasjon med sæddonasjon, og dermed likestille infertile menn og kvinner. Eggdonasjon er tillatt i flere naboland, og mange nordmenn reiser til utlandet og benytter seg av et slikt tilbud, sier SV-leder Audun Lysbakken til Vårt Land.

Ved siden av eggdonasjon vil partiet også åpne for donasjon av overtallige befruktede egg og behandling med kombinasjon av egg- og sæddonasjon. Fra før har partiet sagt ja til tidlig ultralyd og befruktning for enslige.

De rødgrønne partiene skal i løpet av de neste månedene legge fram en stortingsmelding om evaluering av bioteknologiloven. Slik det ser ut i dag, ligger det an til en hard kamp mellom de tre regjeringspartiene. Ap og SV på den ene siden vil liberalisere, mens Sp er imot.

- SV er blitt et mer liberalistisk parti. Jeg hadde trodd de var mer på vår linje og er overrasket over at de har gått så langt i disse spørsmålene. En ting er å godta tidlig ultralyd, men nå åpner de også for eggdonasjon, sier Sps helsepolitiske talskvinne Kjersti Toppe.

Hun innrømmer at arbeidet med bio-meldingen er svært krevende. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.