RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV splittet i synet på veivalg

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Utvalget som har evaluert årsakene til SVs elendige stortingsvalg i fjor, er enig i at partiorganisasjonen er for svak. Likevel tok tre av medlemmene ut dissens fordi de mener det er vel så viktig at partiet mangler bredde.

Ifølge Klassekampen, som har fått tilgang til rapporten, mener utvalget at partiet særlig i andre regjeringsperiode utviklet for lite ny politikk som partiet kunne gå til valg på i høst. Det mener dessuten at SV har vært for utydelig på sine primærstandpunkter. Partiet har mistet troverdighet i flere av sine kjernesaker, blant annet krigen i Afghanistan, asylbarna og kampen mot fattigdom, fastslår utvalget.

Rapporten konkluderer også med at partiet i tillegg er for svakt lokalt, og at partiorganisasjonen ikke ble involvert godt nok i strategi- og politikkdiskusjonene i regjeringsapparatet.

Tre av de åtte utvalgsmedlemmene tok imidlertid ut dissens, fordi de mener at det er vel så viktig å forklare nedturen med at partiet mangler bredde.

- Vi må ha som mål å ha troverdighet på flere tunge saker. I dag har et flertall av SVs egne velgere mer tillit til Ap enn SV i den økonomiske politikken. Om folk ikke tror at vi kan styre et land og få statsbudsjetter til å gå opp, da har vi et stort problem, sier leder Andreas Halse i Sosialistisk Ungdom. Han er en av de tre som har tatt dissens.

- Over tid har vi prioritert et lite antall saker, og de siste ti årene har det i stor grad vært utdanning og miljø. Men de fleste velgere stemmer ut fra et helhetsinntrykk, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere