Gå til sidens hovedinnhold

SV tilbake på ny måling

Oslo (NTB): SV får en oppslutning på 4 prosent på en ny måling som Norfakta har gjort for Nationen og Klassekampen.

Med en oppslutning på 4 prosent går partiet tilbake 0,7 prosentpoeng fra målingen i februar, og ligger 2,2 prosentpoeng bak resultatet fra forrige stortingsvalg. Målingen kommer samme dag som SV møtes til ekstraordinært landsmøte for å velge ny leder.

- Nå er det bare én ting å gjøre, og det er å brette opp ermene og jobbe. Det betyr å få unna landsmøtet på en bra måte, og å se fremover, sier Kjersti Markusson, leder i Nordland SV til nationen.no.

Målingen gir Venstre en oppslutning på 3,9 prosent. Dette er det samme som partiet fikk ved stortingsvalget i 2009, men 0,7 prosentpoeng dårligere enn ved forrige måling i februar. Det er første gang siden juni i fjor at Venstre er tilbake under sperregrensen.

Ifølge Klassekampen reagerer flere i Venstre på at partileder Trine Skei Grande har åpnet døren på gløtt for at partiet kan samarbeide med Fremskrittspartiet.

- Det er ikke hemmelig at det er ulike synspunkter på regjeringssamarbeid på borgerlig side i Venstre. Det viktige for Venstre er at vi får en ny regjering etter seks og et halvt år med stillstand. Da må vi håndtere de politiske uenighetene på borgerlig side, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen til klassekampen.no. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar