RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV-tillitsvalgte krever utfordrere til Lysbakken

Oslo (NTB): Mer enn halvparten av de tillitsvalgte som har svart på en rundspørring om ledervalget i SV, mener landsmøtet bør få velge mellom flere lederkandidater enn bare Audun Lysbakken.

I rundspørringen som Dagbladet har gjort, har 506 tillitsvalgte besvart avisens spørsmål. 51,6 prosent etterlyser flere kandidater, mens 32,9 prosent mener det holder med Audun Lysbakkens kandidatur.

Drøyt halvparten mener SVs partileder bør sitte i regjering, mens en av fire mener det er greit med en leder som styrer partiet fra Stortinget.

Hver fjerde av de tillitsvalgte som ga sitt svar, mener Lysbakken bør trekke seg som lederkandidat. Bare en av ti mener han burde ha blitt sittende som barne-, likestillings- og inkluderingsminister.

53,7 prosent ønsker Lysbakken som sin nye partileder. Heikki Holmås får 19,6 prosents oppslutning mens Bård Vegar Solhjell støttes av 9,3 prosent. Begge de to tidligere lederkandidatene sier det er uaktuelt å hoppe inn i kampen om ledervervet igjen.

Partiet er tydelig splittet i synet på avsløringene om regelbrudd og uryddige forhold i departementet, noe som førte til at Lysbakken valgte å gå. 42,1 prosent mener SV og Lysbakken kommer styrket ut mens 42,5 prosent avviser dette. Resten er usikre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere