RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sigurdsøn, Bjørn (Scanpix)

SV truer med å inndra barnetrygden

Sist oppdatert:
SV foreslår at foreldre mister barnetrygden når barn holdes lenge borte fra skolen.

Oslo (NTB): SV foreslår at foreldre mister barnetrygden når barn holdes lenge borte fra skolen, går inn for kvotering av arbeidssøkere med innvandrerbakgrunn og sier nei til forbud mot religiøse hodeplagg.

SV-leder Kristin Halvorsen sier til Aftenposten at partiet søker å ta en tredje vei i integreringspolitikken, der «gulrot» kombineres med kompromissløshet når det gjelder verdier som demokrati, ytringsfrihet, likestilling og sosial utjevning.

- Det handler om disse verdiene. Det må jo være en grunn til at folk kommer hit, sier hun.

Nestleder Audun Lysbakken, som har vært ansvarlig for det innvandringspolitiske manifestet som behandles på partiets landsstyremøte til helgen, sier at debatten har foregått på Frps banehalvdel for lenge.

- Noen har hatt inntrykk av at SV ikke har tatt de vanskelige debattene, sier han.

Nå går SV inn for å tillate hijab på skolebarn. Og selv om partiet mener at ansiktsdekkende religiøse plagg som burka og nikab er kvinneundertrykkende fordi de reduserer kvinnens handlefrihet og handler om sosial kontroll over kvinner, er et forbud ikke veien å gå, heter det.

Andre punkter i manifestet er innføring av «kvotering av minoritetsspråklige arbeidssøkere ved ansettelser i offentlig sektor», og et forslag om å kutte i barnetrygden for foreldre som holder barna borte fra skolen. SV vil ha et nasjonalt skoleregister for at alle skal få sin rettmessige skolegang. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere