RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV truer med å kaste styret i Helse sør-øst

Oslo (NTB): Dersom lite er gjort for å redusere bruken av deltid i Helse sør-øst, truer SV med å kaste styre og ledelse.

Mandag skrev Klassekampen at andelen ansatte i deltidsstillinger i Helse sør-øst er like høy som for ett år siden, da helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ga helseforetakene beskjed om å kutte bruken av deltid med 20 prosent. Ifølge avisa er andelen deltidsarbeidere 38 prosent.

SV venter nå på en grundig gjennomgang av årsmeldingene fra de regionale helseforetakene om hva som er gjort for å nå målet på 20 prosent.

- Dersom det ikke er lagt ned en tilstrekkelig innsats for å redusere deltid, må vi vurdere å detaljstyre foretakene i større grad, eller finne nye folk til å styre dem. Deltidsandelen i norske sykehus skal ned, sier SVs helsepolitiske talsmann Geir-Ketil Hansen til avisa.

Helse nord har klart å redusere omfanget av registrert deltid med 16 prosent. Helse vest og Helse Midt-Norge nærmer seg, men ligger et godt stykke unna. I Helse sør-øst er situasjonen den samme som i fjor.

Totalt jobber rundt 40 prosent av de ansatte i helsesektoren i deltidsstillinger. Rundt 15 prosent av disse ønsker full jobb eller høyere stillingsbrøk, viser undersøkelser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere