RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV under sperregrensen på ny måling

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)
Sist oppdatert:
Audun Lysbakken hadde ikke kommet inn på Stortinget dersom dette var valgresultatet.

Oslo (NTB): SV får 3,7 prosents oppslutning i marsmålingen til TV 2 og faller dermed under sperregrensen. Hvis målingen var valg, ville ikke Audun Lysbakken ha kommet inn på Stortinget.

Med målingen fra TNS Gallup som valgresultat ville SV bare fått inn én representant på Stortinget, fra Oslo. Tilbakegangen fra februar er 1,1 prosentpoeng.

- Det viser at vi har en kjempejobb å gjøre. De verdiene vi slåss for, er minst like viktige i fremtiden som de har vært. Derfor må vi komme tilbake og gjenvinne velgernes tillit, sier nestleder Bård Vegar Solhjell.

Målingen er gjort før Audun Lysbakken trakk seg som statsråd mandag, men etter at han ble innstilt til vervet som ny leder. Til helgen ligger alt an til at Lysbakken blir valgt som Kristin Halvorsens arvtaker som partileder.

Arbeiderpartiet er klart størst på målingen. Partiet får økt sin oppslutning med 0,7 prosentpoeng til 36,5 prosent. Regjeringspartner Sp går tilbake 1,1 prosentpoeng til 5,5 prosent. Dermed ville de rødgrønne ikke fått flertall på Stortinget.

Dette er tallene for de andre partiene i målingen: Høyre 27,7 (+1,0), Fremskrittspartiet 12,3 (-2,2), Venstre 5,6 (+0,6), Kristelig Folkeparti 5,0 (+0,5), Rødt 1,3 (-0,2), Miljøpartiet De Grønne 0,9, Pensjonistpartiet 0,5, Kystpartiet 0,3 og andre partier og lister 0,5. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere