RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alexander Dahlstrøm Winger (Nettavisen)

SV under sperregrensen

Sist oppdatert:
Rødgrønn nedtur på ny meningsmåling.

Oslo (NTB): Både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet faller, mens Høyre går fram på en fersk meningsmåling som også sender Sosialistisk Venstreparti under sperregrensen.

På målingen som Norfakta har gjennomført for avisene Klassekampen og Nationen, får SV 3,9 prosents oppslutning, en tilbakegang på 0,1 prosentpoeng. Dersom resultatet hadde vært stortingsvalg, ville partiet mistet ti av elleve representanter.

Arbeiderpartiet faller 0,6 prosentpoeng til 32,8 prosent, mens Frp mister 2,4 prosentpoeng til 15,3. Høyre er imidlertid i vinden og øker med 2,7 prosentpoeng til 29,9 prosents oppslutning.

For de øvrige partiene er det mindre endringer: Kristelig Folkeparti står uendret på 5,4 prosent, Senterpartiet øker med 0,2 prosentpoeng til 5 prosent, Venstre går fram 0,1 prosentpoeng til 5,4, Rødt legger på seg 0,3 prosentpoeng til 1,5.

Dersom denne målingen hadde vært resultatet av et stortingsvalg, ville de tre rødgrønne regjeringspartiene fått 68 plassert på Stortinget. Det er 18 færre enn de har i dag og ville gitt et klart borgerlig flertall.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere