Gå til sidens hovedinnhold

SV vil ha høring om dypvannsdeponiet

SV vil nå foreslå at det gjennomføres en åpen høring i dypvannsdeponisaken ved Malmøykalven. Forslaget før støtte fra Ap, KrF og RV.

Malmøykalven/Oslo: Vi vil legge fram et forslag om åpen høring i deponisaken på neste møtet til Samferdsels- og miljøkomiteen, sier Hans Petter Aas i SV.

Fakta på bordet

I mandagens Nordstrands Blad krevde Aud Kvalbein (KrF), Rune Gerhardsen (Ap) og Erling Folkvord (RV) at det blir tatt time-out i deponisaken og at de nødvendige beregninger og målinger blir foretatt for å få fakta på bordet. Samtidig utfordret Kvalbein, Gerhardsen og Folkvord SV og Venstre til igjen å bli miljøpartier og ta tak i dypvannsdeponisaken igjen.

SV har vært i møte med Innbyggerinitiativet på Nesodden sammen med RV før jul og SV har den siste tiden stilt flere spørsmål i Bystyret til samferdsels- og miljøbyråd Peter N. Myhre angående deponisaken. Etter å ha fått et svar fra Myhre som Aas karakteriserer som overfladisk, ønsker nå SV alle fakta på bordet gjennom en åpen høring. Forslaget fra SV vil bli stilt i komitémøtet 14. februar.

Dette skal være et godt miljøprosjekt. Vi må være trygge på det vi gjør i denne saken, vi kan ikke gamble med miljøet. Vi i SV ser at det foreligger mange ulike påstander i denne saken og nå må vi få fakta på bordet, sier Aas.

Flertall for høring

En høring vil bli arrangert av samferdsels- og miljøkomiteen. I en høring er det bare bystyrepolitikere som kan stille spørsmål. Erling Folkvord (RV) ser ikke en åpen høring som den beste løsningen, men som et steg i riktig retning.

Det er veldig fint at SV og Hans Petter Aas vil foreslå en høring, det er helt nødvendig og et skritt i riktig retning i deponisaken, sier Folkvord.

Dette synes jeg er kjempebra av SV. Det er riktig med en høring nå så kan vi få en status på situasjonen med deponiet, sier Aud Kvalbein (KrF).

Også Arbeiderpartiet stiller seg positivt til en høring.

Dette er en god utvikling. Nå må vi få i stand en høring så snart som mulig, men det er viktig at vi også tar oss tid til å sikre god representasjon og et godt og seriøst opplegg, sier Rune Gerhardsen (Ap) som er leder av samferdsels- og miljøkomiteen .

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis