Gå til sidens hovedinnhold

SV vil ha ny fiskeripolitikk

Tromsø (NTB): Sosialistisk Venstrepartis fylkeslag i Nord-Norge vil ha en ny og mer radikal fiskeripolitikk for å sikre kystsamfunnenes vitalitet.

Landsstyret i SV vedtok i helgen at partiet skal nedsette en fiskeripolitisk arbeidsgruppe som skal legge fram en fiskeripolitisk strategi på partiets landsmøte til våren. SVs fylkeslag i Nord-Norge mener radikale endringer må til.

- En radikal endring av fiskeripolitikken må til for at kystsamfunnene igjen skal få sin vitalitet tilbake, sier fylkesleder Johnny Ingebrigtsen i Finnmark SV til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

Fylkesleder Jan Olsen i Troms SV oppfordrer folk til å delta i debatten, slik at stemmene til andre enn bare fiskere og ansatte i fiskeriindustrien blir hørt.

Dagens regelverk har ført til at fiskerifartøy og store kystbåter sender store mengder ubearbeidet fisk ut av landsdelen eller til fryselager for omsetning internasjonalt, mener han.

Olsen foreslår at Landsorganisasjonen (LO) og Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund jobber for å hindre det han kaller «utbredt sosial dumping i fiskeriene». Særlig er SV-politikeren skeptisk til at utenlandske arbeidere jobber i industrien på lave lønninger.

Ingebrigtsen vil på sin side også skjerpe deltakerlovens eierskapsbegrensninger, og han vil gjøre om leveringspliktige trålkvoter til samfunnskvoter. Målet hans er å få en politikk som tar mer hensyn til fiskeriavhengige lokalsamfunn.

SVs fylkeslag i Nordland, Troms og Finnmark går også inn for å begrense trålflåtens drift og for å stoppe adgangen til å bygge fryseri i fiskeflåten. (©NTB)

Reklame

Nå hamstrer norske menn sexleketøy til seg selv