RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV vil la 16-åringer stemme

Oslo (NTB): Sosialistisk Venstreparti har bestemt seg for at partiet vil jobbe for å senke stemmerettsalderen til 16 år.

- SV vil senke stemmerettsalderen både for stortingsvalg og lokalvalg til 16 år, sier stortingsrepresentant Snorre Valen til Dagsavisen.

Han vil nå fremme grunnlovsforslag om å endre stemmerettsalderen, men forslaget vil ikke bli vedtatt. Valen trenger to tredels flertall og vedtak fra to Storting for å få gjennom forslaget. Foreløpig er det kun Venstre som støtter forslaget. Partileder Trine Skei Grande uttalte under en stortingsdebatt om temaet i 2010 at «ungdom som må betale skatt og kan fengsles, bør også gis mulighet til å påvirke politikken».

Arbeiderpartiet har ikke bestemt seg om de vil endre aldersgrensen. Stortingsrepresentant Håkon Haugli (Ap) i kommunal- og forvaltningskomiteen mener det er argumenter både for og imot. Kommunal- og regionalminister og Sp-elder Liv Signe Navarsete vil ikke ta endelig standpunkt før evalueringen av forsøket ved lokalvalget i 2011 er klart neste år.

Kristelig Folkeparti, Høyre og Fremskrittspartiet mener stemmeretten skal følge myndighetsalderen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere