RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SV landsmøte 2013. Audun Lysbakken, Inga Marte Thorkildsen og Bård Vegar Solhjell under SVs landsmøte på Lillestrøm fredag.
SV landsmøte 2013. Audun Lysbakken, Inga Marte Thorkildsen og Bård Vegar Solhjell under SVs landsmøte på Lillestrøm fredag. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

SV vil stenge ølkranene klokken to

Sist oppdatert:
SVs landsmøte vil ikke at kommunene selv skal bestemme skjenketidene

SVs landsmøte vil ikke at kommunene selv skal bestemme skjenketidene, og går i stedet inn for at alle utsteder skal stenge kranene klokka to.

Spørsmål om skjenketider har vakt stort engasjement på SVs landsmøte. Det knappe flertallet i redaksjonskomiteen om at kommunene selv skal bestemme skjenketidene, ble nedstemt. I stedet gikk et flertall på landsmøtet inn for en nasjonal bestemmelse om at norske utesteder kan servere alkohol fram til klokka to.

Enstemmig
Ledelsen i SV vil også ha landsmøtet med på å gå inn for et forbud mot stripping, ifølge Dagbladet.

- Det er en enstemmig redaksjonskomité som går inn for at stripping ikke bør tillates som arbeid. Det er på mange måter en forlengelse av forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester, sier nestleder i SV, Bård Vegar Solhjell.

Støtter forslag om forbud
- Vi vet at strippeklubbene ofte har jenter fra fattige land. Vi vet også at agenter som har ordnet strippere til Norge er siktet for hallikvirksomhet, sier Marthe Hammer, kvinnepolitisk leder i SV.

Ifølge Dagbladet har sentrale personer i SV vært i tvil om de skulle stemme for et forbud, trass i at de er kritiske til bransjen. Til slutt valgte de likevel å støtte et forslag om forbud.

Se omtalen av SVs landsmøte på Twitter her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere