*Nettavisen* Nyheter.

SV vil stoppe Goliat

SV og miljøvernminister Helen Bjørnøy (bildet) har planene klare for å stoppe det drivverdige oljefunnet i Goliat-feltet der DNO er inne. Les mer her

19.05.08 00:19

VG melder fredag at SVs miljøvernminister Helen Bjørnøy har planene klare for å stoppe en utbygning av Goliat-feltet i Barentshavet.På Goliat utenfor Hammerfest ligger olje for 35 milliarder kroner klar til å bli hentet opp.


Men SV vil hindre at det blir oljeproduksjon på det omstridte feltet. Dette får VG bekreftet fra flere kilder i regjeringen samt internt i SV.I en forvaltningsplan som kommer innen påske vil det sannsynligvis bli slått fast at et belte på rundt 50 kilometer utenfor finnmarkskysten skal skånes for oljevirksomhet, og Goliat-feltet ligger delvis innenfor denne grensen. Dermed kan det bli tungt for de oljeselskapene som ønsker å bore i området å få tillatelse til å drive utvinning herifra.Men dette er omstridt i regjeringen. Statsminister Jens Stoltenberg ivrer for oljeboring i nord, mens SV på sin sine vil holde hardt igjen.- Jeg vil hverken avkrefte eller bekrefte at noen områder ikke vil bli åpnet. Men det er ingen automatikk i det at man har funnet olje i prøveboringsperioden, og at man setter i gang med drift der, sier Bjørnøy til VG.I går ble det kjent at det er store forekomster på dette feltet, et felt hvor blant annet DNO er inne.Les mer om den saken her:


Bekrefter funn på Goliat

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.