Gå til sidens hovedinnhold

Svabergrock på Lambertseterklubben

Selv om de store publikumstallene uteble, viste lørdagens arrangement at det ikke er noe å si på engasjementet hos distriktets rockeband.

Det som skulle være en musikkfestival på svabergene ved Katten, ble omgjort til et innendørs arrangement da værgudene ikke spilte på lag med arrangørene, Lambertseter fritidsklubb. Torsdag i forrige uke ble det avgjort at klubben får fortsette som før, etter at et enstemmig bydelsutvalg gikk i mot forslaget om å flytte klubben til bydelsadministrasjonen på Sæter. Derfor skulle lørdagen bli en mulighet til å feire at Lambertseter fritidsklubb skal få drive videre. Men med forandring av konsertsted uteble de store publikumstallene klubben på forhånd hadde håpet på.

Stort spenn

- Jeg regner med at det alt i alt har vært innom et sted mellom femti og hundre publikummere i løpet av dagen, sier Geir Listhaug som er ansvarlig for musikkaktiviteter på Lambertseterklubben.
- Mye av grunnen til at så få har vært her er nok at mange hadde gledet seg til å være på Katten, og ble skuffet da de så plakatene vi hadde hengt opp om at arrangementet var flyttet. Av hensyn til været og værmeldingene måtte det dessverre bli sånn.
Selv om bandene som stilte opp på arrangementet definerer seg som rockeband, mener Listhaug at det er stor forskjell på hva slags type rock de spiller.
- De som har opptrådt i dag har spilt alt fra visepreget rock til noe biskop Kvarme sannsynligvis ville forbudt hvis han hadde visst om det, sier Listhaug ironisk.

Nytt øvingslokale

Ifølge Listhaug har det blitt populært å starte opp rockeband i nordstrandsområdet. Lambertseterklubben tar følgene av dette ved å arrangere omtrent én konsert i måneden der unge band får prøve seg på scenen foran et publikum.
- Det gror veldig i bandmiljøet rundt Nordstrand. Det setter vi på klubben veldig pris på. Per i dag er det elleve band som har tilknytning til klubben, og vi tar gjerne i mot flere.
På møtet på torsdag i forrige uke vedtok bydelsutvalget også at Lambertseter fritidsklubb skal få disponere lokalet i kjelleren i bydelshuset på Nordstrand. Det vil klubben blant annet bruke som øvingslokale for bandene.
- De nye lokalene kommer godt med, med tanke på å kunne ta i mot flere band til klubben. Derfor vil jeg oppfordre band som trenger øvingslokale om å sende en mail til geir-bjarne.listhaug@bns.oslo.kommune.no, så skal nok det gå i orden.

Reklame

Best i test påskeegg 2021