RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak årsavslutning for BW Offshore

Klarte ikke unngå nye underskudd på bunnlinjen.

Fortsatt trekker APL ned resultatene til BW Offshore. Lavere aktivitet inne for dette segmentet gjør at inntektene blir lavere. Dette forplanter seg nedover i resultatet og de positive taktene fra tredje kvartal gjentok seg ikke.

BW Offshore fikk et resultat før skatt på 1,1 millioner dollar i underskudd i fjerde kvartal 2009. Det er en solid forbedring fra 273 millioner dollar i underskudd i samme kvartal året før. Driftsresultatet ble akkurat positivt med et lite overskudd på 0,2 millioner dollar mot et tap på 228,1 millioner i fjerde kvartal 2008.

Til sammenligning hadde selskapet et resultat før skatt på 8,3 millioner dollar i overskudd i tredje kvartal med et driftsresultat på 26,9 millioner dollar.

Før avskrivninger og nedskrivninger ble driftsresultatet (EBITDA) på 19,8 millioner dollar mot minus 43,2 millioner dollar i fjerde kvartal året før. I tredje kvartal lå EBITDA på 47,7 millioner dollar.

Driftsinntektene ble redusert til 78 millioner dollar fra 126,4 millioner dollar i samme periode i 2008. I tredje kvartal var driftsinntektene på 116,6 millioner dollar.

Selskapet skriver i sin resultatrapport at markedsaktiviteten tok seg opp gjennom fjerde kvartal. Dette var i tråd med forventningene, og nå venter de at dette vil fortsette i 2010.

Den flytende produksjons- og lagringsenheten (FPSO) BW Pioneer er ventet å anløpe amerikansk farvann i mars 2010. BW Offshore opplyser at fartøyet vil bidro til betydelig vekst i EBITDA for FPSO-segmentet.

Det er også bedring for APL selv om den reduserte lete- og produksjonsaktiviteten fortsatt påvirker markedsforholdene. Det er ventet at forretningsprospektene vil materialisere seg i 2010.

BW Offshore hadde en kontantstrøm fra driften på 121,1 millioner dollar i fjerde kvartal og etter finansierings- og investeringsaktiviteter så ble den netto økningen i kontantbeholdningen på 25,6 millioner dollar til 68 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere