RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak bedring i tysk indeks

Sist oppdatert:
Den tyske Ifo-indeksen viste kun marginal oppgang i oktober, og reddes av en liten oppgang i tyskernes forventninger til fremtiden
Den tyske Ifo-indeksen steg fra 95,2 i september til 95,3 i oktober etter fall de foregående månedene.

Det var delindeksen for de tyske industriledernes forventninger til fremtiden som reddet indeksen fra nye fall. Forventningsindeksen steg fra 95,7 til 95,9 i oktober, mens indeksen for nå-situasjonen falt fra 94,8 til 94,7.

En talsmann for Ifo sier at detaljhandelen ser en liten bedring for de neste månedene, og en moderat bedring i indeksen kan komme de neste månedene. Han forventninger ikke noe rentekutt fra den europeiske sentralbanken.

Bakgrunn

Ifo-indeksen publiseres av forskningsinstitusjonen Ifo Institut. Hver måned spørres lederne av mer enn 7.000 bedrifter i Tyskland om situasjonen nå og planer fremover. Fra denne spørreundersøkelsen utledes Ifo-indeksen.

Det tallet som omtales som Ifo-indeksen heter egentlig Ifo Geschäftsklima.

Det oppgis to tall, ett for det tidligere Øst-Tyskland, og ett for vest. Det er stort sett indeksen for det vestlige Tyskland som markedet legger vekt på.

Tallene som oppgis er sesongjustert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere