RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak forsesong på Wall Street

Sist oppdatert:
Det har vært en klart svak forsesong på Wall Street. I forkanten av kvartalsresultatene guider amerikanske børsselskaper ned i hopetall, kommer det frem i statistikk forvalter Trym Riksen i Storebrand Kapitalforvaltning viser til
I neste uke starter den store resultatsesongen på Wall Street. De store amerikanske børsselskapene skal presentere tall for andre kvartal. I forkanten av resultatsesongen har imidlertid signalene fra selskapene vært svake.

Svak "guidaceratio"

Hvis man kikker på antallet positive og negative guidinger blant de amerikanske børsselskapene, er det så langt kommet 155 negative guidinger for andre kvartal 2005. Det vil si at selskapene venter svakere resultater i kvartalet enn det markedet forventer.

Positive guidinger, eller selskaper som venter bedre resultater enn det markedets forventninger, er i et antall på 39 i forkanten av kvartalet.

Dette forholdet gir den svakeste forsesongen på Wall Street på lang tid. I tredje kvartal i fjor var forholdet mellom antallet som guider opp og ned (guidance-ratio) nesten like svak.

- En opp/ned-ratio på 0,25 er svakt, men også i tredje kvartal 2004 var guidance svak. Den gang hadde markedet tatt høyde for dårlige nyheter ved å falle mye i forkant av tredje-kvartalssesongen, som begynte ca 10. oktober. Bunnen ble nådd den 25. oktober. Og så begynte et skikkelig rally fra et nedtrykt sentiment, sier Riksen til iMarkedet.no.

Overraskende på markedet?

I forkanten av tredje kvartal 2004 så det imidlertid ut til at markedet tok inn over seg de svake resultatforventningene. Nå er aksjemarkedet langt mer positivt. Spørsmålet for investorene er dermed om markedet ikke har tatt inn over seg forventningene om en svak resultatsesong.

- Nå er sentimentet ekstremt høyt og vi har allerede hatt et fint rally fra april. Derfor er det vanskelig å si at folk har tatt notis av de elendige prewarningene, sier Riksen til iMarkedet.no.

Storebrand-forvalteren påpeker videre at det er særlig konsumrelaterte sektorer de amerikanske børsnoterte har guidet ned i forkanten resultatsesongen for andre kvartal

- Spesielt Consumer Non-Cyclicals er ekstremt svake for tiden og prewarning-ratioen er på sitt svakeste i den perioden jeg har tall for dette. Med en oljepris på ca 60 dollar er det pussig at man knapt kan spore frykt for hva som kan skje med verdens "big spender", sier Riksen til iMarkedet.no, sier han.

Han peker på at et løft i dollaren og høy oljeprisen kan gjøre innhogg i selskapenes inntjening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere