RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak guiding fra Agri-konkurrent

Sist oppdatert:
Det finske industrikonglomeratet Kemiras gjødseldivisjon GrowHow sliter med en svak dollar, og regner med et svakere driftsresultat i år enn i 2002
Ifølge selskapets kvartalsrapport for andre kvartal har prisene på gjødsel forbedret seg utover i sesongen, og prisene for neste sesong er hevet, men det er skjær i sjøen.

For selv om prisene er høyere enn i fjor i det europeiske markedet, så sliter GrowHow i de andre eksportmarkedene på grunn av styrkingen av euro mot dollar. I tillegg er konkurransen tøffere i disse markedene. GrowHow sliter også med valutaproblemet i dyrefôrmarkedet, hvor det i tillegg er priskrig.

Dette gjør at divisjonen i industrikonglomeratet Kemira totalt sett forventer et svakere driftsresultat for 2003 enn i fjor.

GrowHow omsatte i andre kvartal 2003 for 289 millioner euro, mot 315 millioner i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 9 millioner euro før ekstraordinære poster, mot 11 millioner i fjor. Gjødselvolumene i første halvår er 11 prosent høyere enn i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere