RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak guiding fra Carnival(Ny)

Sist oppdatert:
Cruiserederiet Carnival har lagt frem et kvartalsresultat som er rett under konsensus. Guiding for første kvartal ligger godt under konsensus. Selskapet opplever nå sterkere booking
Verdens største cruiserederi Carnival fikk et resultat på 205 millioner dollar i sitt regnskapsmessige fjerde kvartal, mot 191 millioner samme kvartal i fjor.

Resultatet utgjør 0,26 dollar pr. aksje, noe som er midt i intervallet selskapet guidet på. Det er imidlertid en cent lavere en konsensus blant analytikerne, ifølge estimater fra First Call.

Omsetningen økte fra 1,04 til 1,82 milliarder dollar, etter overtagelsen av P&O Princess.

Når det gjelder guidingen for første kvartal så er den på 0,17 til 0,20 dollar pr. aksje, godt under konsensus på 0,23 dollar.

Royal Caribbean Cruises falt 4 kroner til 222,50 kroner umiddelbart etter Carnival-tallene ble kjent i ettermiddag.

Netto yielden (resultat pr. passasjerdøgn) falt med 4,1 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Fallet skyldes i hovedsak lavere priser på cruisereiser.

Carnival ser en økning på 1-2 prosent i yielden i første kvartal, og estimerer en bedring på 2-4 prosent for hele 2004 sammenlignet med 2003.

Når det gjelder belegget sier konsernsjef Micky Arison i en kommentar at det lå noe etter i forhold til samme periode i fjor. Selskapet har imidlertid de siste seks ukene hatt et bookingnivå som ligger 33 prosent høyere enn på samme tid i fjor, og prisen ligger nå litt høyere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere