RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak guiding fra Tandberg Data-partner

Sist oppdatert:
Tandberg Datas partner båndsstasjonmarkedet, amerikanske Quantum har lagt frem litt bedre tall enn ventet for forrige kvartal, men skuffer på guiding for inneværende kvartal
Quantum omsatte i sitt regnskapsmessige fjerde kvartal for 206 millioner dollar, som er svakt opp fra foregående kvartal, og i den øvre enden av selskapets guiding.

Det ga et resultat på 1,7 millioner dollar på proformabasis, eller 1 cent pr. aksje. Det var ventet et resultat på minus 1 cent pr. aksje, ifølge estimater fra Thomson First Call.

Når det gjelder regnskapsmessige første kvartal, som avsluttes 30. juni, så forventer Qauntum at det blir et mellomkvartal. Det forventer en sesongmessige svekkelse i salget frem mot sommeren, og ser en omsetning på 195 til 205 millioner dollar. Bruttomarginen er ventet å forbli flate eller litt ned, etter seks kvartaler med økte marginer.

Når det gjelder resultatet så ser Quantu et underskudd på 1 til 3 cent pr. aksje i kvartalet. Analytikerne har på sin side ventet et nullresultat.

Qauntums salg av båndstajoner var på 85 millioner dollar i fjerde kvartal, svakt ned fra foregående kvartal. Når det gjelder salget av den nyeste stasjonen SDLT 600, som leveres av både Qauntum, Tandberg Data og Overland, så var salget er bedre enn ventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere