*Nettavisen* Nyheter.

Svak industriproduksjon i USA

Industriproduksjonen i USA var svakere enn ventet i desember. Industrien i USA har nå opplevd to år på rad med fallende produksjon, for første gang siden 1975

19.05.08 01:17

Industriproduksjonen i USA falt med 0,2 prosent fra november til desember, sesongjustert.På forhånd ventet markedet en økning på 0,2 prosent, ifølge Briefing.com.Kapasitetsutnyttelsen ble 75,4 prosent i desember. Her ventet markedet 75,7 prosent.For hele 2002 falt industriproduksjonen med 1,0 prosent fra 2001, da den falt 3,5 prosent fra 2000.Det er første gang siden 1975 at den amerikanske industriproduksjon har falt to år på rad.
Bakgrunn:Industriproduksjonsindeksen er et mål på den fysiske produksjonen, i volum, fra industri, bergverk og energiforsyning. Det siste elementet kan svinge mye fra måned til måned, avhengig av været.Tallet som oppgis er sesongjustert, og i USA fokuseres det på endring fra foregående måned.Rapporten kommer månedlig fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, som samtidig offentliggjør et må for kapasitetsutnyttelsen i økonomien. Dette er viktig, men det er ansett for å være vanskelig å måle nøyaktig fra måned til måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.