RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak krone rammer festivalenes bookingbudsjetter

Illustrasjonsfoto: Øyafestivalen 2011.
Illustrasjonsfoto: Øyafestivalen 2011. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Festivaler som booker utenlandske artister rammes av at den norske kronen er svak. Øyafestivalen sprengte budsjettet, mens Pstereo har senket ambisjonene.

På ett år har den norske kronen svekket seg 25 prosent mot amerikanske dollar, skriver Klassekampen. Det gjorde at festivalsjef Tord Krogtoft på Øya mener det var nødvendig å sprenge bookingbudsjettet.

- For å holde nivået på de internasjonale bookingene oppe, måtte vi gjøre det.

Allerede i desember tok han kontakt med banken for å sikre seg mot videre kronefall. Det gjør at han sparer en femtiøring per dollar festivalen betaler ut til artistene. Men vekslingskursen han har sikret seg på 7,30 kroner er fortsatt langt unna de 5,50 dollaren kostet for noen år siden.

Heldigvis har vi råd til å øke budsjettet, sier Krogtoft.

Pstereo-festivalen i Trondheim så seg tvunget til å velge en annen taktikk.

– Band som for et år siden ville vært naturlige innslag på festivalen, har vi ikke kunnet prøve oss på i år, sier bookingsjef Kim Aasli.

– Vi har også blitt mer forsiktige. Før kunne vi komme med tilbud til flere artister om gangen. Nå venter vi på svar fra én artist før vi går videre.

Slottsfjellfestivalen i Tønsberg sier de har tatt sine forholdsregler og kjøpt inn valuta på forhånd, noe som gjør at kronefallet får mindre effekt hos dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere