RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak nedgang i mobbingen

Oslo (NTB): Noen færre elever enn før opplever mobbing, viser Elevundersøkelsen 2009.

I 2008 oppga 24 prosent av elevene at de var blitt mobbet alt fra en sjelden gang til flere ganger i uken. I 2009-undersøkelsen var dette tallet redusert til 23,3 prosent, eller 69.900 elever, skriver VG.

Også når det gjelder hyppig mobbing er det en viss nedgang. Mens 3,5 prosent oppga å bli mobbet flere ganger i uken i 2008, er det 3,3 prosent som sier det samme i 2009.

Elevundersøkelsen er en av landets desidert største spørreundersøkelser. 300.000 elever på 5. trinn, 7. trinn og 10. trinn samt første året på videregående skole, har svart på flere spørsmål om mobbing.

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) varsler at han nå vil øke trykket mot den tross alt omfattende og alvorlige mobbingen.

- Resultatet i Elevundersøkelsen bryter med tendensen om at det blir mer og mer mobbing i skolen. Det er positivt. Men målet må være en enda større reduksjon i mobbingen, sier Solhjell. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere